Nieuws van Venturelli

Ontdek Antwerpen op de fiets

Ontdek Antwerpen op de fiets

26 maart 2019

Architectuurroute

Antwerpen, fietsen en architectuur vormen een geweldige combinatie. Uit elke eeuw, periode of stijl vind je er wel een fraai voorbeeld. De bewegwijzerde Architectuurroute neemt je mee voor een tocht langs wereldberoemde klassiekers, verborgen parels en verrassende stadsontwikkeling. Vergeet zeker je fototoestel niet.
 
Het Steen, het MAS, het wereldbekende Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het zijn de klassiekers die de stad haar gezicht geven. Toonbeelden van de gotiek, de renaissance, het modernisme en hedendaagse architectuur.

Ontdek ongekende pareltjes …
Maar ken je ook het Kerkschip in het Houtdok? Het Duitse tankschip uit de Tweede Wereldoorlog is nu een parochiekerk. Zie je het helikopterplatform op het geboortehuis van de kunstenaar Panamarenko? En wist je dat de enige woning in België van Le Corbusier in Antwerpen te vinden is? En dan heb je nog de belle epoquewijk van Zurenborg en het modernisme van Deurne. Allemaal vaak ongekende pareltjes waar je naar kan blijven kijken.

… en nieuwe stadsontwikkeling
Je fietst ook langs heel nieuwe projecten. Het nieuwe Havenhuis, de parkbrug aan Spoor Noord, het Noorderpershuis waar nu de brouwerij van Seefbier is gevestigd. Je voelt de stad gewoon leven en groeien.

Haal je fietsplan
Haal je gratis fietsplan van de architectuurroute op bij een van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Vertrek en eindpunt is aan de Grote Markt. De route is 30 kilometer lang, maar dat kan je inkorten tot 16 kilometer. Je komt dan onder meer langs Brouwerij De Koninck en het hippe Groen Kwartier. Onderweg zijn er talloze plekjes om uit te blazen en je honger en dorst te stillen.

Geen fiets? Huur er eentje, er zijn fietsverhuurzaken genoeg in Antwerpen. En er is altijd een oplaadpunt voor je elektrische fiets in de buurt.

Tijdelijke omleiding
Let op! In de buurt van het Havenhuis wordt tot half april 2018 gewerkt aan een betere fietsinfrastructuur. Hierdoor loopt de architectuurroute tijdelijk niet langs het Havenhuis. Wil je toch naar het Havenhuis fietsen, wees dan extra voorzichtig.  

Ontdek de route in Google Maps

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download

Word ook Venturelli Dealer

Registreer