Nieuws van Venturelli

Fietslus Fietsen langs én door het Water

Fietslus Fietsen langs én door het Water

20 mei 2019

Je start en eindigt in Hasselt, met al zijn shoppingplezier, verrassende musea en lekkere terrasjes. Het jaagpad langs het Albertkanaal voert je naar natuurgebied De Wijers met zijn 1001 vijvers. Onderweg geniet je van de vele mooie waterpartijen. Aan knooppunt 91 in Domein Bokrijk ga je helemaal op in het vijverlandschap: je fietst er dwars door het water. Een unieke fietsbeleving!

Afstand 22,2 km

Start parking Boudewijnlaan, Hasselt

Knooppunten 97 - 96 - 95 - 91 - 243 - 98 - 97

 

Jenevermuseum

Al meer dan 500 jaar spelen jeneverstokers met ingrediënten en technieken, op zoek naar de perfecte variant van jenever. Naast de traditionele graanjenevers zijn er ook fruit- en creamjenevers. Tegenwoordig wordt jenever zelfs gebruikt in cocktails. Maar hoe bewaar, schenk en degusteer je jenever? Wat is jouw favoriete smaak? En wat is het verschil tussen jenever en gin?
In het Jenevermuseum kom je te weten waarom jenever “jenever” heet. Waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden. En op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Met lichaam en geest, met al je zintuigen, doorheen het museum, tijdens één van de vele expo’s, workshops en proeverijen… Dit is er eentje om bij te leren. En daarna nog eentje om het af te leren!

Bron: Toerisme Limburg

Zoek een Venturelli dealer dichtbij, in je buurt

voeg je postcode in en we vinden alle dealers in je buurt.

Download de Venturelli Catalogus

Download

Word ook Venturelli Dealer

Registreer